Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Olika stilar i Bolins källare

På fredag fylls källaren hos Lars Bolin med tavlor i olika färger, storlekar och stilar när Jamtart ställer ut sina verk.

– Några av oss har målat tillsammans sen 1997. Några har fortsatt och några har tillkommit. Vi har varit runt tio hela tiden, berättar Kisa Olsson som är en av tolv konstnärer som har vernissage på Lars Bolin Gallery i dag.

Konstnärsgruppen Jamtart träffas en gång i veckan och målar, fikar och pratar konst. Och det har de gjort de senaste 16 åren.

– Vi går runt och ger tips och ibland tar vi in någon kursledare för att få ny input, säger Kisa Olsson.

Utställningen består av 24 tavlor. Varje medlem i Jamtart har fått välja två av sina tavlor till utställningen.

– Vi tyckte att det är kul att visa vad vi håller på med, säger Kisa Olsson.

Alla har haft helt fria händer och det är stor variation på motiv och stilar. Maud Lundin ställer ut två tavlor med djurmotiv.

– De heter Lejoninnan och Fantasifanten, berättar hon.

– Jag älskar djur. Jag har en liten vovve som är som en bebis hemma. Det är roligt att måla djur, fortsätter Maud Lundin.

Det här med de olika stilarna ser medlemmarna i Jamtart som något positivt.

– Det är en tillgång förutom när man ska hänga tavlor, säger Gösta Hörnfeldt som har huvudansvaret för hur tavlorna ska hänga.

Jamtart är Kisa Olsson, Agneta Aweson, Monica Frisk, Maud Lundin, Lies Jonsson Minuee, AstridEriksson, Elisabeth Gillblad, Signe Dovrén, Gösta Hörnfeldt, Gösta Nilsson, Anna Frisk och Birgitta Hjalmarsson.

Utställningen hänger fram till 20 november.

Förutom Jamtarts utställning i källaren öppnar Lars Bolin Gallery på lördagen även en utställning med konstnären Anders Kumlien. ÖP återkommer med en presentation av detta.