Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olle af Klintberg blev årets Näck

Sex tappra näckar klev ner i Billstaåns strömmar under torsdagen för att förtrolla och locka publiken med naken hud och ljuva toner.

Annons

En klev upp som segrare och det var den skönspelande violinisten Olle af Klintberg.

Det var fjärde gången han deltog i tävlingen och när slutligen fick ta sin första seger gjorde han det med besked, genom att ta hem både juryns och publikens pris.

Årets Näck är inne på sitt sextonde år och lika populärt som någonsin. Så många som fyra till fem undra åskådare hade letat sig ner till den natursköna bäcken och på höjderna runt strömmen trängdes människor i alla åldrar för att få en skymt av näckarna och det fotograferades friskt från publiken.

Stina Jansson hade åkt från Östersund för att bevittna uppgörelsen i Billstaån och för henne finns det ingen enskild aspekt av tävlingen som drar mer än någon annan.

– Det här är jättetrevligt. Det är tredje gången jag är här och jag tycker att hela upplevelsen är fantastisk, säger hon.

Rune Jansson från Ångsta såg på tävlingen för första gången.

– Det är ett trevligt spektakel det här, men dåligt ljud tyvärr. Det har varit lite blandad nivå på bidragen än så länge men det kan bero på att det inte hörs så bra hit där jag står, säger han.

Nya intrument introducerades till tävlingen detta år och förutom fiolspel bjöd näckarna på såväl trumma som flöjt. De näckar som avslutade sina föreställningar med att sjunka ner och låta sig dras med i strömmen drog ner jubel och stora applåder.

Annons