Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Olle Larsson hoppar av SD

Sverigedemokraternas starke man i Härjedalen lämnar sitt parti. Olle Larsson blir dock kvar i kommunfullmäktige som politisk vilde.

– Jag lämnar Sverigedemokraterna men behåller min plats i kommunfullmäktige i Härjedalens kommun och blir politisk vilde. 39 procent av de som röstade på Sverigedemokraterna markerade personkryss för mig och därför anser jag att jag har ett ansvar att sitta kvar i kommunfullmäktige och driva de frågor jag gick till val på, säger Olle Larsson.

Han är idag besviken på Sverigedemokraterna då de inte har lämnat in en enda motion i riksdagen som berör de frågor som han anser är viktiga.

– Jag beklagar att partiet inte prioriterar landsbygdsfrågorna och allas lika rättigheter inom det så kallade renbetesområdet, som omfattar mer än en tredjedel av landets yta. SD:s riksdagsgrupp har inte uppfyllt de lägsta förväntningar jag har på ett parti som lovade att företräda landsbygdens folk och de som bor inom det så kallade renbetesområdet, säger Olle Larsson.

– SD har lämnat in över 40 motioner i riksdagen men ingen berör rennäringsfrågorna eller andra speciella Norrlandsfrågor. Därmed anser jag att partiet har visat att de inte prioriterar demokratifrågorna i Norrlands inland som till stor del handlar om att rennäringen har rättigheter som inte andra har.

Sverigedemokraterna tog sig in i kommunfullmäktige i Härjedalen efter valet 2006. Detta genom frontfiguren Olle Larsson från Ränningsvallen och partiet fick två mandat. Framgångsvågen fortsatte 2010 då partiet roffade åt sig ännu ett mandat.

Men SD:s värderingar gillades inte av de etablerade partierna som placerade uppkomlingen i kylan. Olle Larsson anser nu att det uppenbart varit en belastning att ha tillhört Sverigedemokraterna.

– Rent personligt har det inte varit något problem. Men så här i efterhand anser jag att det finns politiker i fullmäktige som borde ta sig en funderare på vad de egentligen håller på med, säger Olle Larsson.

Nu får vi se dig som en politisk vilde vid sammanträdena. Vad kan du uppnå?

– Framförallt vill jag inte svika mina väljare. Nu ska jag fundera på hur jag ska gå vidare i min kamp för att alla som bor i vårt avlånga land ska ha lika rättigheter och lyda under samma lagar.