Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Olle Lundebo

Vår pappa Olle är död. Han somnade in lugnt och stilla i sitt hem på Lars-Ersagården, som den siste av åtta syskon.

År 1955 gifte han sig med vår mamma och de bosatte sig några år hos Nisse H i Mo.

Eftersom det var dåligt med arbete lämnade pappa familjen hemma och åkte till Stockholm som hantlangare på olika byggen. Men hemlängtan blev för svår och 1962 övertog han föräldragården, där växte vi tre bröder upp och hade en lycklig barndom, med plats för mycket lek och bus.

Pappa provade på många olika arbeten, bland annat som taxichaufför, brevbärare, golvläggare och byggnadsarbetare med mera.

Ett stort intresse var den egna skogen, som han ägnade mycken tid åt. Vi tror han trivdes allra bäst när han med häst och timmerdoning, eller som på senare år, med motorsåg och skoter fick dra till skogs.

Hästar och trav var ett annat av pappas stora intressen och under några år hade han nöje av en egen travhäst, som han med stor iver tränade, med varierande framgång.

Barnbarnen har betytt mycket i pappas liv och han skydde inga medel när det gällde att förströ dem. Det stektes pannkaka och lektes älgjakt i Lundbodarna, det var skoteråkning och korvgrillning på sjön och han sjöng mycket för dem, sånger som han diktade allt eftersom.

Nu har den kära rösten tystnat och vi har våra minnen av en engagerad och närvarande pappa

Bengt – Staffan – Larsen