Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Olle Ohlsson får inget nytt svar

Den formella hanteringen av ärendet är avslutat och kommunen avser inte att vidta ytterligare åtgärder i frågan. Det beskedet får företagaren Olle Ohlsson i Åsarna på nytt av kommunfullmäktige i Berg.

I november i fjol bad kommunen om ursäkt för att Olle Ohlsson under många år upplevt sig motarbetad av kommunen och andra myndigheter.

Därefter har Olle Ohlsson begärt en förklaring till kommunens ursäkt. Han har också hävdat att ärendet inte kan anses vara avslutat.

Vid tisdagens fullmäktigesammanträde svarade kommunalrådet Lena Olsson (BE) på nytt att ärendet är avslutat.

– Vår ursäkt var en gest för att visa att det är beklagligt att Olle Ohlsson upplevt sig motarbetad av kommunen, sa hon.

Miljöpartisten Pietro Rödin (MP) ville dock veta hur kommunen tänker agera för att förhindra att liknande situationer uppstår där företagare drabbas av snedvriden konkurrens.

– Kommunen lämnar inte bidrag till enskilda företag och hanterar inte frågor av det här slaget. Vi yttrar oss bara och svarar på frågor från länsstyrelsen när det handlar om nya etableringar, svarade kommunchefen Britt Inger Stein-Öhrnell.