Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ollebackens vindkraftspark invigd

I lördags var det invigning av vindkraftsparken, etapp ett, på Ollebacken i Hammerdal.

Runt 250 personer hade kommit för att delta i invigningen som hölls vid lunchtid. Enligt Morgan Jonsson, Sikåskärlen, ordförande i Ollebacken energi AB, var deltagarna allmänt intresserade av befintlig och kommande utbyggnad av vindkraftsparken.

Sven-Erik Eriksson, ordförande i Ollebacken förvaltning AB, hälsade alla välkomna och därefter följde ett antal talare. Bland annat berättade Anders Eriksson på Jämtkraft om vindkraftens betydelse i länet.

Sedan klippte Susanne Hansson (S), vice ordförande i kommunstyrelsen i Strömsunds kommun, det blå-gula bandet och så startades det femte vindkraftsverket av totalt sex stycken.

Vindkraftsparken är Sveriges största lokalägda park och ägs av två ekonomiska föreningar med knappt 400 medlemmar och fyra företagsgrupper. De sex verken kommer att producera el till cirka 2 000 hushåll.