Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Olsson kontrollerar fältet

Emma Wikén startar 40 sekunder efter Charlotte Kalla och drog därmed en vinstlott i lottningen inför dagens skidpremiär. Sak samma för Johan Olsson, som kan åka på de flesta av sina svåraste konkurrenters tider.

Så utföll lottningen inför den klassiska tävlingen som startar 11.00 för damerna och 12.00 för herrarna. Eftersom banan är mycket kort, bara fyra kilometer och deltagarna väldigt många, tillämpas start var tjugonde sekund.

Nu startar varken Wikén eller Kalla allra sist. Det gör i stället den schweiziska långloppsstjärnan Seraina Boner. I kön finns även Evelina Settlin, Hudiksvall, Maria Rydqvist, Älvdalen, och Sara Lindborg Falun/Borlänge.

Men av de riktigt vassa svenska åkarna är Emma Wikén, Åsarna, och Sofia Blekkur, Mora, båda bakom Charlotte Kalla, där Blekkur även startar bakom Wikén.

En som får pinna på ordentligt för att inte bli ikappkörd, lär också bli Anna Haag, Mora, som har jättetalangen Jonna Sundling, Umeå, bara tjugo sekunder bakom sig.

Ida Ingemarsdotter saknas i startlistan, men det är planerat. Hon startar bara lördag och i söndagens sprinttävling.

På herrsidan startar Carl Quicklund, ÖSK, allra sist, men Johan Olsson är den av A-landslagets åkare som fått det mest gynnsamma startnumret. Han kontrollerar alla sina kollegor, vad det nu är värt – själv hävdar Johan att han inte alls är i form ännu, men det har vi hört förr...

Totalt startar 83 damer över sex kilometer, där en fyrakilometersslinga avverkas en gång, plus söndagens sprintbana i ett par omgångar.

I herrarnas millopp är det hela 192 aktiva från en hel rad olika nationer.