Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Olsson nära pallen i Kvitfjell:– I Åre går jag för seger!

Nio hundradelar. Så nära var Hans Olsson sin andra tredjeplats i störtloppskarriären.

– Jag skulle gärna stått på pallen igen. En gång är ingen gång, men samtidigt visar en fjärdeplats att jag är med i den absoluta toppen, säger han till TT.

Fartspecialisten Hans Olsson har fått sitt genombrott den här säsongen. I lördagens vc-störtlopp i norska Kvitfjell var han nära att upprepa sin bedrift från Lake Louise i november där han blev trea.

Framgångarna har gett självförtroendet en rejäl skjuts och i världscup- avslutningen hemma i Åre om en vecka nöjer han sig inte med pallen.

– Där kör jag för seger. Nu vet jag att jag hänger med världseliten, säger han.

Olsson hade startnummer fem i lördagens tävling, gick upp i ledning och fick därefter se ett flertal kända åkare gå i mål utan att slå honom. Det var först när österrikaren Klaus Kröll, med startnummer 16, korsade mållinjen som Olsson fick se sig förpassad till andra plats.

Kröll vann till slut före landsmannen Michael Walchhofer med kanadensaren Manuel Osborne-Paradis på tredje plats.

– Jag åkte bra på träningen i fredags och blev tolva, så jag vågade köra mer aggressivt i dag.

Inför nästa helgs avslutning i Åre är tongångarna uppåt för Hans Olsson. Ett topp-fem-resultat kan leda till en slutplacering bland de tio bästa i störtlopps- cupen. Men 24-åringen siktar högre än så.

– Jag gick ju skidgymnasiet i Järpen, så störtloppet i Åre kan jag åka med förbundna ögon. Jag går för vinst. (TT)