Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Olsson och Kling favoriter

Efter två snabba träningsåk är Hans Olsson och Kajsa Kling favoriter när alpina-SM inleds i dag med störtlopp i Åre.

Annons

Alpina SM är uppdelad på två arrangörer och inleds i dag med fartgrenarna i Åre och avlutas i Idre/Fjätervålen med teknikgrenarna. I dag är det störtlopp som gäller, i morgon superkombinationen och på söndag super-G. Tävlingarna i Åre är det Stockholms skidförbund som står bakom.

– Sen har vi ett jättebra samarbete med Åre SLK, utan dem skulle det inte fungera, säger Kjell Åhlén, tävlingsledare.

och torsdag har två träningsåk genomförts med perfekta förhållanden. Snabbast bland damerna har Kajsa Kling, Åre, varit båda dagarna. Nike Bent, Funäsdalen, har varit tvåa. På herrsidan har Hans Olsson, Mora, också tagit en dubbel.

Många finländare är på plats i Åre eftersom de kör finländska mästerskapen. I startlistan saknas några toppåkare från det svenska landslaget. Självklart finns inte Jessica Lindell-Vikarby med som nyligen opererat knäet. Till start kommer inte heller Patrik Järbyn och Anja Pärson som helt enkelt hoppar över SM.