Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sorg på Fyrås Trä efter dödsolyckan

Stämningen är dämpad och produktionen ligger nere på Fyrås Trä efter torsdagens tragiska arbetsplatsolycka.
– I dag samlar vi personalen för att få uttrycka sorg och stöd, säger företagets vd, Anders Pålsson.

Annons

All produktion stod stilla på Fyrås Trä på fredagen och innan personalens samling var det bara ett fåtal personer som rörde sig i den vanligtvis livliga miljön.

Tystnaden låg tung över Fyrås timmerupplag och industribyggnader på fredagen. I ett område som vanligtvis myllrar med aktivitet syntes bara ett fåtal personer ute och enstaka personbilar som körde till och från huvudkontoret.

– Vi har några få arbetsuppgifter som måste utföras men all produktion står stilla. Det en sorgens dag, säger Anders Pålsson som är vd för Fyrås Trä.

Det var på torsdagskvällen som olyckan skedde, strax efter att personalen på kvällsskiftet hade fikat och gett sig ut för att jobba. En anställd råkade av okänd anledning hamna bakom en hjullastare, i en vinkel som föraren inte kunde se, blev påkörd och avled på platsen.

– Kommunens krisgrupp har varit här och kommer att vara tillgängliga för personalen även i fortsättningen, säger Fyrås Träs vd Anders pålsson.

– Medarbetarna som kom först till olycksplatsen försökte göra livräddande åtgärder, men skadan var för allvarlig och hans liv gick tyvärr inte att rädda, säger Anders Pålsson.

Direkt efter olyckan och medan polisen genomförde sin rutinmässiga olycksplatsundersökning kallades kommunens krishanteringsgrupp in för att stödja medarbetarna på plats.

Det var en process som fortsatte under fredagen då all produktion ställdes in och alla företagets medarbetare bjöds in till huvudkontoret för att sörja och stötta varandra.

– Det är så oerhört tråkigt, för trots att det inte är någon som har gjort något fel vad vi kan se, så blir alla ändå drabbade och alla här är väldigt ledsna. Människor tar sorg och förlust på väldigt olika sätt och det som är viktigast för oss nu är att möta alla utifrån deras behov, säger Anders Pålsson.

-

Missa aldrig en nyhet!

Ladda ner ÖP:s eller LTZ:s nya app här, till Iphone eller till Android!

Länk till ÖP:s iPhone-app: https://goo.gl/QSzSm8

Länk till ÖP:s Android-app: https://goo.gl/usRKZl

Länk till LTZ:s iPhone-app: https://goo.gl/czcVdI

Länk till LTZ:s Android-app: https://goo.gl/ZT9S1N

Mer läsning

Annons