Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stopp på E14 mellan Krokom och Östersund efter viltolycka

En viltolycka har inträffat på E14 vid Sandnäset, mellan Krokom och Östersund. Vägen är avstängd i södergående riktning.

Annons

Strax före klockan 20.30 på måndagskvällen larmades räddningstjänst, polis och ambulans till en singelolycka på E14 vid Sandnäset. Enligt räddningstjänstens inre befäl Teresia Gustafsson ska det röra sig om en singelolycka i södergående körfält där en personbil kolliderat med en älg.

– När vår personal kom fram till platsen stod bilen i södergående körfält och älgen låg i det norrgående. För att kunna jobba säkert på platsen valde man att stänga av båda körfälten för trafik under räddningsarbetet.

Skadeläget för den person som färdades i bilen är oklart. I nuläget är det norrgående körfältet öppnat för trafik, det södergående är tillsvidare stängt.

Uppdatering 21.47

Polisens kommunikatör Maria Stigenius meddelar att bilen nu är bärgad och att E14 åter är öppen för trafik i båda riktningarna.

Föraren av bilen som kolliderade med älgen fick hjälp på plats av sjukvårdspersonal och behövde inte föras till sjukhus.

Annons