Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Omdebatterad detaljplan godkänns

Boverket menar att den nya detaljplan som ger klartecken för en gondolbana i Funäsdalen inte kräver en miljökonsekvensbeskrivning.

Annons

Boverket anser att detaljplanen som avser delar av centrala Funäsdalen inte kräver upprättande av en miljökonsekvensbeskrivning.

Detaljplanen har tidigare satt känslorna i svall hos flera berörda.

Bland annat har den en gång reviderats kraftigt efter påtryckningar innan kommunfullmäktige i ett extrainkallat möte antog detaljplanen.

Visserligen fann länsstyrelsen, när det gäller de enskilda intressena, som enligt plan- och bygglagen ska beaktas, att detaljplanen i viss omfattning kommer att medföra vissa olägenheter för kringboende, dock inte i den omfattningen att det vid en avvägning mot de allmänna intressena finns skäl att upphäva detaljplanen.

Förutom bygget av en gondolbana från byn upp till toppen av Funäsdalsberget finns det i detaljplanen bland annat möjlighet att bygga ett stort parkerings garage i centrala Funäsdalen.

Beslut väntas komma i mitten av juni.