Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Omdebatterad detaljplan godkänns

Boverket menar att den nya detaljplan som ger klartecken för en gondolbana i Funäsdalen inte kräver en miljökonsekvensbeskrivning.

Boverket anser att detaljplanen som avser delar av centrala Funäsdalen inte kräver upprättande av en miljökonsekvensbeskrivning.

Detaljplanen har tidigare satt känslorna i svall hos flera berörda.

Bland annat har den en gång reviderats kraftigt efter påtryckningar innan kommunfullmäktige i ett extrainkallat möte antog detaljplanen.

Visserligen fann länsstyrelsen, när det gäller de enskilda intressena, som enligt plan- och bygglagen ska beaktas, att detaljplanen i viss omfattning kommer att medföra vissa olägenheter för kringboende, dock inte i den omfattningen att det vid en avvägning mot de allmänna intressena finns skäl att upphäva detaljplanen.

Förutom bygget av en gondolbana från byn upp till toppen av Funäsdalsberget finns det i detaljplanen bland annat möjlighet att bygga ett stort parkerings garage i centrala Funäsdalen.

Beslut väntas komma i mitten av juni.