Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

OMM debuterar på Jazzköket

Torsdag kväll är det swingjazz på Gamla Teatern. Den som inte fått nog kan därefter slinka ner på jazzköket för en fortsättning.

Där spelar delvis lokala trion OMM, som består av rutinerade musiker i ny sammansättning och tagit sitt namn från medlemmarnas initialer.

– Vi spelar egenkomponerade, melodiska låtar med rötter i jazzen från förra århundradet., men med blicken riktad mot framtiden

Ett M kommer från gitarristen Martin Högberg, som skriver de flesta kompositionerna och till vardags är bosatt i Trondheim.

De senaste åren har han, utöver en framgångsrik frilansverksamhet i alla möjliga genrer, undervisat i gitarr vid universitetet i Trondheim.

Gruppens O är Olov Persson, basist från Umeå som numera är bosatt i Östersund.

Och andra M:et är välmeriterade Magnus Vikberg från Östersund som spelar i diverse sammanhang inom frijazz, jazz och skapar musik till modern dans.

• Torsdag 9 oktober 22.00 Jazzköket