Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Omstart för Hammarstedt

Sundsvallskillen Robert Hammarstedt bar kaptensbindeln för ÖFK när laget hemmaslog GIF Sundsvall i fjol. Men han ådrog sig också en långvarig skada.

Det var i slutminuterna av höstmötet med "Giffarna".

Robert Hammarstedt och ÖFK gick mot en derbyseger när olyckan var framme. I en sekvens vred han knät så illa att knäskålen hoppade ur led.

– Jag hade ju riktigt bra form vid den tidpunkten och allt var uppåt. Men efter det blev det tufft att komma tillbaka, säger han om skadan som inte tycktes alltför allvarlig först, och ett par veckor senare var han tillbaka på fotbollsplanen med tejpat knä.

– Men sen på försäsongen nu så högg det till igen.

Då blev det operation och månader av rehabilitering, och trots att han varit frisk ett tag har Hammarstedt ännu inte riktigt hittat tillbaka in i laget.

– Det har varit en lång rehabiliteringstid och försök att ta sig tillbaka och hitta formen. Men det är svårt utan matchspel.

Nu är han frisk och i fysiskt gott slag, och höstsäsongen blir en sorts omstart.

– Ja det måste jag säga. Jag är frisk nu från början. Det var lite ryckigt på vårsäsongen.

Hemmamötet med Sundsvall är trots skadan ett mestadels positivt minne.

– Jag har positiva "vibbar" från förra året, även om jag skadade mig. Vi spelade otroligt bra. Så det kan nog bli en rolig match för både spelare och publik.