Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Omstridd lärare tillbaka i politiken

Den omstridda musikläraren Marie Stensby har valts in som ersättare för Sverigedemokraterna i Krokom.
Hon lämnade partiet under tumultartade former i december förra året.

Annons

Det var Expressen som avslöjade att ett flertal politiker ligger bakom näthatet på Avpixlat. En av dessa var musikläraren och Sverigedemokraten Marie Stensby. Hon stängdes tillfälligt av från sin tjänst i Krokoms kommun.

Hon hade bland annat bakom signaturen ”folkkultur” skrivit att hon hoppas att hungerstrejkande ensamkommande flyktingbarn svälter sig till död.

Hon valde i samband med det att kliva av alla uppdrag i Sverigedemokraterna. Hon beskrev det som att hon utmålats som ett monster.

Nu kan hon vara på väg tillbaka. I valet till kommunfullmäktige i Krokoms kommun så hade två personer skrivit upp Marie Stenbys namn på Sverigedemokraternas lista. Det räckte för att hon ska komma in som ersättare för partiet i kommunfullmäktige.

– Hon är inte för dagen medlem i partiet. Det är medlemsutskottet som bestämmer om hon kan få vara med igen. Vi får ta den diskussionen och ta ställning i frågan om det sker, inte före, säger Ronny Karlsson, distriktsordförande för Sverigedemokraterna i Jämtlands län.

ÖP har sökt Marie Stensby för en kommentar.