Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Omtag om vägbelysning

Trafikverket har monterat ned vägbelysning i bland annat Stavre och därmed skapat en trafikfarlig miljö efter E 14. Vi upplever att trafiken ökar på E 14 och det är ett stort flöde av tung trafik.

Att rasera vägbelysningen i områden där skolbarn färdas på vägkant till och från skola och skolskjutsar stämmer dåligt med Trafikverkets transportpolitiska mål, att barn och unga ska ges särskild uppmärksamhet.

Trafikverket kontaktar Bräcke kommun om deras planer med vägbelysning i Bräcke kommun 26 februari för synpunkter. Den 27 februari skickas svar från Bräcke kommun med synpunkter och kritik på förslagna åtgärder, med hänvisning till säkerheten.

Därefter hörs inget från Trafikverket, utan deras planer verkställs utan att samråda med kommunen. Att skicka ett mejl för att berätta om planer är inte det som jag kallar för samråd.

Nu, 7 oktober, har ett samråd hållits, och Trafikverket gör ett omtag. Trafikverket och Bräcke kommun kommer att samråda om behovet av vägbelysning.

Vårt mål är att det ska finnas vägbelysning i vart fall där det finns busshållplatser och där barn och ungdomar måste färdas efter vägar till och från skolan och skolskjutsar.

Sven Åke Draxten (S)

Bräcke kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel