Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Omtalat liveband klart för Yran

De låter som en korsning av Led Zeppelin, surfmusik, blues och soul.
Rival Sons är nästa band som bokats till Yran i sommar.

Gruppen bildades 2008 i Long Beach i Kalifornien av gitarristen Scott Holiday, trummisen Michael Miley och basisten Robin Everhart, året därpå lyckades de rekrytera sångaren Jay Buchanan, som tidigare varit soloartist.

Ett första skivkontrakt revs och bandet spred debutplatan och en ep digitalt på egen hand. Redan då pekades de ut av inflytelserika nättidningen Huffington Post som ett band värt att hålla ögonen på.

Redan året därpå var de förband till akter som AC/DC, Alice Cooper och Kid Rock. På videon till "Keep On Swinging" viftar de med ormar i klassisk Cooper-stil. Senare har de spelat med band som Judas Priest, Queensryche, Kiss och Evanescence.

Så småningom skrev de på för ett engelskt Death metal-skivbolag och nu i sommar kommer bandets fjärde fullängdare "Great Western Valkyrie".

Ifjol gjorde Rival Sons ett omtalat framträdande på Bråvalla Festival och har etablerat ett rykte om att vara ett spännande liveband, inte minst för att de blandar friskt mellan genrer.

BBC:s kritiker beskriver dem som en mix av Led Zeppelin, Free, Bad Company, Deep Purple, The Doors och dussintalet liknande akter.