Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Onlinevård införs på alla hälsocentraler i länet: ”I och med spridningen av Covid-19”

 
Corona: Sjukvården
Visa alla artiklar

Alla hälsocentraler i länet erbjuder nu primärvård online meddelar Region Jämtland Härjedalen.
– Vi har skyndat på införandet av en ny digital tjänst i och med spridningen av Covid-19, säger Anna Granevärn, primärvårdschef, i ett pressmeddelande.

Onlinetjänsten har testats i liten skala via e-tjänsterna på 1177.se. Men görs nu tillgänglig för alla invånare.

– Nu erbjuder vi ytterligare ett sätt att kontakta oss på. Att kunna få hjälp och träffa oss online istället för att besöka oss är extra viktigt just nu, säger Anna Granevärn, i pressmeddelandet.

Primärvård online finns på respektive hälsocentrals sida på 1177.se under rubriken ”Våra e-tjänster” från och med 19 mars.

För att logga in använder du ditt bank-ID och svarar på ett antal frågor.

Enligt Region Jämtland Härjedalen får du sedan egenvårdsråd eller möjlighet att chatta med en sjuksköterska som vid behov ordnar kontakt, fysiskt eller digitalt, med en läkare på hälsocentralen.

– Att logga in och svara på frågor och chatta med en sjuksköterska är kostnadsfritt, läkarbesöket kostar som vanligt 300 kronor, säger Anna Granevärn i pressmeddelandet.