Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖP-bandet Gonzo har siktet inställt mot P4-toppen

Snart kan artisterna på lokalradions P4-toppen få konkurrens av ett rykande färskt band, med bas i Östersunds-Postens redaktion.
Gonzo heter gruppen som nyss börjat repetera, som i dagarna öppnar blogg på op.se och vars mål är att producera en utmanare till P4-toppen.

För det ändamålet har man engagerat Torgny Kingen Karlsson som mentor och rådgivare, möjligen kan han också bidra med en tilltänkta låten:

– Kingen ställde upp direkt när vi frågade, han tände verkligen på en gång vilket är oerhört hedrande, säger Roland Olsen, som kläckte idén med bandet.

Gruppen har visserligen redan fått uppleva ett par avhopp, vilket gjort att man engagerat en trummis utanför ÖP-leden – Anders Eklund.

– Vi har satt upp en sex månaders prövotid med målet att på den tiden ha gjort en låt och klarat av en offentlig spelning.

beskrivs som lite spretiga med influenser från både The Who, Johnny Cash, Lemonheads och Pink Floyd:

– Man kan sammanfatta det som gubbpop, musik som vi själva gillar.

Gruppnamnet syftar på en viss typ av personlig och känslosam journalistik, vilket myntades av den legendariske Hunter S Thomson:

– Det handlar om mycket känslor och det passar oss bra.

Andra tänkbara namn som dock förkastades var ”Kill your darlings” och ”Yesterdays News”.

spelning är inte satt, men bloggen är på ingång och på fredagen intervjuas man i P4 av Mats Hurtig.

Roland spelar själv gitarr, liksom ledsångaren Fredrik Alverland, Susanna Hartwig spelar bas och Anna Stjernström klaviatur.