Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖP bedriver oseriös journalistik

Östersunds-Postens artikelserie avseende Östersundshems förvärv på Stadsdel Norr är baserat på felaktigheter och osanningar.

Östersunds-Postens artikelserie avseende Östersundshems förvärv på Stadsdel Norr är baserat på felaktigheter och osanningar. ÖP har inte och kan inte dementera dessa felaktigheter eller osanningar. Detta fortsätter i reportern Linda Hedenljungs krönika i lördagens tidning. Östersundshem har aldrig fått frågan av ÖP hur mycket vår värdering var på, ÖP har heller inte frågat om vår metod för vår värdering, det har funnits gott om tillfällen för dessa frågor. Vi har däremot redovisat vår värdering som var 152 miljoner i april 2014 och vår bedömning av vinsten var 170 miljoner fram till 2025 i en tidigare insändare i ÖP. 

Samma redovisning gjordes på det öppna informationsmötet, där Linda Hedenljung inte var närvarande. ÖP har gjort en värdering av oberoende värderingsmän, dessa är anonyma, denna värdering skulle visa att Östersundshem betalat minst 21 miljoner för mycket. Vilka parametrar och priser som använts avslöjas inte av dessa anonyma värderingsmän eller ÖP. Detta är ytterst oseriös journalistik och journalisten är inte trovärdig.

ÖP beskriver mina privata aktieinnehav, dessa är publika och offentliga handlingar som alla kan se. Jag har också köpt en tomt på tallbacken/stadsdel norr, där jag uppfört en villa som jag och min familj bor i, denna är betald i samma prisklass som alla andra och det förvärvet godkändes av dåvarande styrelse i FFAB, Fältjägaren fastigheter AB.

Jag har redogjort för alla mina aktieinnehav, intressen och förtroende uppdrag inför min anställning i Östersundshem, detta till presidiet i Östersundshem, därutöver för hela styrelsen i Östersundshem på styrelsemöte. Att de aktiebolag som jag är delägare i indirekt skulle tjäna på att Östersundshem, nu 2014, har förvärvat tillgångar på Stadsdel Norr förefaller långsökt och har inte haft någon som helst påverkan på hur jag och Östersundshem agerat.

Däremot indikerar det resonemanget att Östersundshem har gjort en fantastisk affär och den slutsatsen är riktig. Jag går med högburet huvud avseende Östersundshems förvärv och vad avser mina privata aktieinnehav så har jag inget att dölja och jag har varit helt öppen med dessa. Att jag sedermera inte får möjlighet att bemöta lördagens artiklar innan publicering visar återigen på mycket oseriös journalistik.  

Daniel Kindberg

VD Östersundshem

Läs mer:

Kindbergs trick: Sålde billigt till sig själv

Kindberg: Det var rätt pris då

Se hela intervjun med Kindberg

V: Vi kommer att ta upp det nästa vecka

Mer om Östersundshems affär på Stadsdel Norr:

Kindbergs väg tillbaka till Stadsdel Norr

Kindberg vill bygga på Stadsdel Norr igen

Det viktiga är att marken förädlas

Östersundshem ska bygga för att sälja

Östersundshem kan ha brutit mot lagen

Vi är trygga i det vi har gjort

Staten granskar Kindbergs affärer

Kindberg satte prislappen

Planerna på 1 500 bostäder - ett luftslott

Kindberg på dubbla stolar inför miljonaffären

Kindberg om moral, makt och miljonaffären

Vad är den här marken värd?

Östersundshem betalade 21 miljoner kronor för mycket

Här ska det bli ett industriområde

Vänsterpartiet: Kan vi lita på Östersundshem?

Kindberg: Fel i ÖP:s granskning

ÖP svarar: Vi försöker inte förvränga fakta

Spelet bakom Östersundshems miljonaffär

Hyresgästföreningen: Förtroendet för Östersundshem har blivit naggat i kanten

Peab slipper betala för vägbygge

Östersundshem har svarat Konkurrensverket

Handslaget som startade utvecklingen på Stadsdel Norr

De kräver svar från Östersundshem

Östersundhems ledning kallad till kommunstyrelsen

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel