Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖP blandar ihop olika saker

ÖP förklarar 22 oktober bakgrunden till varför de granskar affären mellan Peab och Östersundshem.

De skriver bland annat: ”Värderingen på 47 miljoner av skogen norr om arenorna är inget som ÖP hittat på. Siffran kommer från ett uttalande av Tord Andnor, styrelseordförande för Östersundshem. När verkställande direktören och styrelseordföranden ger så vitt skilda bilder av vad skogsområdet är värt i en stor affär med skattepengar är det självklart för oss att ställa frågor”.

Jag eller vi har aldrig värderat den marken på det sätt som ÖP skriver. Bakgrunden är att ÖP:s skribent ringde mig och påstod att kommunens mark- och exploateringsansvarige Anne-Katrin Ångnell sagt att marken norr om arenan är värdelös att bygga på, bland annat beroende på att det finns en skyddsgräns på 700 meter från kraftvärmeverket.

Jag kände naturligtvis till dessa 700 meter och kommenterade detta med att detta är nuvarande regler, om 15 år kan det vara kan det vara andra regler. Bygger Östersundshem då till exempel 500 lägenheter och man beräknar samma markpris som vi betalde för den mark vi köpte av kommunen avseende Remonthagen, då är marken, till exempel 2030 värd 47 miljoner kronor.

Vår vd har sagt att vid köptillfället var marken norr om arenan av Östersundshem värderad till 5,2 miljoner kronor.

Detta är två skilda saker som ÖP tyvärr har blandat ihop.

Tord Andnor

styrelseordförande Östersundhem

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel