Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖP måste bli en lokaltidning

Jag har följt Hans Lindebergs övertagande av chefredaktörs- och ansvarig utgivareposten på ÖP. Och snacka om nederlag. I den ena och efter den andra förändringen försöker Hans försvara sina åtgärder. Det som händer är att tidningen går sämre och sämre. Och den ende som är förvånad är herr Lindeberg.

De åtgärder han har utfört är att:

1. Fjärma tidningen från länet. I stället för att skildra vad som händer lokalt köper man in artiklar. Ett exempel är dagens tidning där vi får läsa en artikel från Gästrikland (hur mycket kostade den?), en helsida om fotbollstankar från en Expressenjournalist, i stället för reportage om Jämtland Basket match i Umeå i går kväll, med mera. När man borde skildra vad som händer i länet. Men där har Hans Lindeberg avskedat de flesta.

Samtidigt kan ÖP kritisera bland annat TV4 som slutade med regionala redaktioner. ÖP är inte ett dugg bättre.

2. Skippade appen op.se som var jättebra.

3. Införa e-tidningen som funkar till och ifrån (e-tidningen är jättebra om man har en bra uppkoppling).

4. Som lök på laxen skippar man lördagsutdelningen i glesbygden och försvarar detta med att man kan använda app och e-tidning. Där man drar in är det ju svårast att komma åt webben. Hur dum får man bli?

Den som ska svara på detta är du Hans Lindeberg som ska förvalta bland annat Sven Wallins arv och det har du fullständigt misslyckats med.

Sven tänkte i nya banor men du följer bara med strömmen. Och då går det inte att göra som storstadens chefer. Tillbaka till rötterna och då kommer ÖP att göra succé.

Men ska vi komma dit borde ansvariga skicka nuvarande chef tillbaka till storstaden.

Östersunds-Posten måste bli en lokaltidning, annars kommer Hans Lindeberg att bli den som tog ÖP till graven.

En fråga: Det som händer är att det uppstår lokala tidningar typ 321:an, men var är ÖP då? Ingenstans, man köper in artiklar och avskedar. Storstadsmentalitet!

Gunnar Hellström (C)

ordförande Krokoms kommunfullmäktige

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel