Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖP podd: Krisen i Östersunds FK – så hamnade klubben på ruinens brant

Artikel 19 av 28
Krisen i ÖFK
Visa alla artiklar

Från att ha flugit högt och tampats med europeiska giganter har ÖFK hamnat i en rejäl sportslig kräftgång – bara en seger på de senaste 18 allsvenska matcherna.

Det går också tungt ekonomiskt. Miljontals kronor måste in snabbt för att man inte ska riskera att gå i konkurs.

Annons

I veckans ÖP podd pratar Petter Hansson Frank med reportrarna Per Hansson och Fredrik Sjölund om vad som egentligen har hänt den senaste tiden i Östersunds FK. Hur har klubben hamnat i den här sportsliga och ekonomiska krisen?

Per Hansson har rapporterat om föreningen i flera års tid och har god insyn i dess ekonomiska utveckling. Sportens Fredrik Sjölund har noga följt den sportsliga berg-och-dalbanan de senaste åren.

Podden finns på iTunes, Acast, Spotify och Soundcloud, och du kan även lyssna direkt i spelaren nedan.

Nedan hittar du även ett axplock ur vår bevakning av ÖFK:s kris:

ÖFK balanserar på den tunnaste av knivseggar – gått tiotals miljoner i förlust: "Det står 50/50 just nu om hur det här slutar"

Bo Ottosson kliver av som ordförande för ÖFK: "Jag ska inte stå i vägen för nye vd:n"

Lennart Ivarsson blir tillförordnad vd – experten: ”En väldigt rutinerad person”

(Fotnot: Podden spelades in innan storsponsorn Nils-Åke Hallström aviserat att han går in med pengar i ÖFK:s nyemission)