Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖP podd: Krisen i Östersunds FK – så hamnade klubben på ruinens brant

 
Krisen i ÖFK
Visa alla artiklar

Från att ha flugit högt och tampats med europeiska giganter har ÖFK hamnat i en rejäl sportslig kräftgång – bara en seger på de senaste 18 allsvenska matcherna.

Det går också tungt ekonomiskt. Miljontals kronor måste in snabbt för att man inte ska riskera att gå i konkurs.

I veckans ÖP podd pratar Petter Hansson Frank med reportrarna Per Hansson och Fredrik Sjölund om vad som egentligen har hänt den senaste tiden i Östersunds FK. Hur har klubben hamnat i den här sportsliga och ekonomiska krisen?

Per Hansson har rapporterat om föreningen i flera års tid och har god insyn i dess ekonomiska utveckling. Sportens Fredrik Sjölund har noga följt den sportsliga berg-och-dalbanan de senaste åren.

Podden finns på iTunes, Acast, Spotify och Soundcloud, och du kan även lyssna direkt i spelaren nedan.

Nedan hittar du även ett axplock ur vår bevakning av ÖFK:s kris:

ÖFK balanserar på den tunnaste av knivseggar – gått tiotals miljoner i förlust: "Det står 50/50 just nu om hur det här slutar"

Bo Ottosson kliver av som ordförande för ÖFK: "Jag ska inte stå i vägen för nye vd:n"

Lennart Ivarsson blir tillförordnad vd – experten: ”En väldigt rutinerad person”

(Fotnot: Podden spelades in innan storsponsorn Nils-Åke Hallström aviserat att han går in med pengar i ÖFK:s nyemission)