Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖP:s ägare tar över fler tidningar

ÖP:s ägare Mittmedia köper ytterligare 12 tidningar. I alla fall finns nu en avsiktsförklaring att göra så.

Köpet, som med all sannolikhet kommer att genomföras, sker tillsammans med Eskilstuna-Kuriren. Bakgrunden till affären är att Mittmedia redan äger 25 procent av koncernen LTM, Liberala tidningar i Mellansverige. Övriga ägare är Eskilstuna-Kuriren och Stampen.

I LTM finns Mitt-i-tidningarna i Stockholm som nu säljs som ett första steg i affären. Det som sedan finns kvar är ett antal tryckerier samt 12 lokaltidningar. Stampen tar över tryckerierna medan Mittmedia och Eskilstuna-Kuriren tar hand om de tidningarna.

Ännu är det oklart om de tolv tidningarna ska ägas ihop av de båda ägarna, eller om de delas upp mellan dem.

– Jag är väldigt glad över att vi äntligen nått en överenskommelse med Stampen. Promedia är ett bolag med lokala tidningar med i mångt och mycket samma utmaningar som våra egna tidningar. Avsikten är nu att under hösten diskutera hur Promedia ska tas över av Mittmedia och Eskilstuna-Kuriren, säger Mittmedias koncernchef Thomas Peterssohn i ett pressmeddelande.

De lokaltidningar det är frågan om är Arboga Tidning, Avesta Tidning, Bergslagsposten, Fagersta-Posten, Länstidningen Södertälje, Nerikes Allehanda, Norrtelje Tidning, Nynäshamns-Posten, Sala Allehanda, Södertäljeposten, VLT och Örebroar'n. Även det av ÖP startade östersundsbaserade Adeprimo kommer att hamna i Mittmedias ägo om allt går som tänkt.