Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖP:s ägare tar över fler tidningar

ÖP:s ägare Mittmedia köper ytterligare 12 tidningar. I alla fall finns nu en avsiktsförklaring att göra så.

Annons

Köpet, som med all sannolikhet kommer att genomföras, sker tillsammans med Eskilstuna-Kuriren. Bakgrunden till affären är att Mittmedia redan äger 25 procent av koncernen LTM, Liberala tidningar i Mellansverige. Övriga ägare är Eskilstuna-Kuriren och Stampen.

I LTM finns Mitt-i-tidningarna i Stockholm som nu säljs som ett första steg i affären. Det som sedan finns kvar är ett antal tryckerier samt 12 lokaltidningar. Stampen tar över tryckerierna medan Mittmedia och Eskilstuna-Kuriren tar hand om de tidningarna.

Ännu är det oklart om de tolv tidningarna ska ägas ihop av de båda ägarna, eller om de delas upp mellan dem.

– Jag är väldigt glad över att vi äntligen nått en överenskommelse med Stampen. Promedia är ett bolag med lokala tidningar med i mångt och mycket samma utmaningar som våra egna tidningar. Avsikten är nu att under hösten diskutera hur Promedia ska tas över av Mittmedia och Eskilstuna-Kuriren, säger Mittmedias koncernchef Thomas Peterssohn i ett pressmeddelande.

De lokaltidningar det är frågan om är Arboga Tidning, Avesta Tidning, Bergslagsposten, Fagersta-Posten, Länstidningen Södertälje, Nerikes Allehanda, Norrtelje Tidning, Nynäshamns-Posten, Sala Allehanda, Södertäljeposten, VLT och Örebroar'n. Även det av ÖP startade östersundsbaserade Adeprimo kommer att hamna i Mittmedias ägo om allt går som tänkt.