Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖP:s chefredaktör svarar: Att ställa frågor är inte "taffligt"– det ingår i jobbet som journalist

Det var många som reagerade på informationen om ändrade förutsättningar för biljettköp till hemmamatchen mot Arsenal som gick ut från Östersunds FK i måndags.

ÖP:s bloggare, krönikör och skribent Stefan Nolervik som är hängiven ÖFK supporter var en. Han lyfte kritiken mot klubben i en krönika

En klubb som ÖFK är beroende av sina medlemmar och sina fans, men klarar i dagsläget inte av att kommunicera.

Skrev Nolervik i sin krönika.

Nu svarar ÖFK:s ordförande Daniel Kindberg och kallar krönikan både tafflig och missvisande och Stefan Nolervik lögnaktig.

Det är svårt att förstå vad Daniel Kindberg vill uppnå med sitt debattinlägg. Det framstår som motsägelsefullt när han å ena sidan medger att ÖFK hanterat biljetterna på fel sätt. Samtidigt som han ber alla supporter om ursäkt och uppmanar de att ställa honom "mot väggen" för de misstag som har begåtts.

Å andra sidan går till hårda personangrepp mot ÖP:s Stefan Nolervik som försökte göra precis det i sin yrkesroll som journalist.

Personangreppen får stå för Daniel Kindberg. Det är upp till ÖFK att avgöra om det sätt som klubbens ordförande väljer att föra en offentlig debatt stämmer med föreningens värdegrund.

Stefan Nolerviks text var en krönika som byggde på hans egna upplevelser av biljettstrulet och hur han försökte söka svar på vad som låg bakom det hela.

Att skriva personliga och åsiktsdriva krönikor om aktuella ämnen är en bärande del av det journalistiska uppdraget. Det skiljer sig från nyhetsrapporterandet.

LÄS MER HÄR: ÖFK-fansens biljettilska

Daniel Kindberg hävdar att han "alltid ställer upp och svarar på frågor, väldigt transparent och tydligt. Han är också den som i snart sagt alla typer av frågor för klubbens talan.

I det här fallet gjorde han precis motsatsen. Före publicering i måndags kväll ställde Stefan Nolervik ett antal raka frågor i en lång SMS-dialog med Daniel Kindberg. ÖFK:s ordförande hade goda möjligheter att svara men han valde att avstå.

Att ställa angelägna frågor om saker som engagerar många och redovisa vilka svar som ges är inte "taffligt" - det ingår i jobbet som journalist.