Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖP:s sajt under attack

ÖP:s och LT:s, samt alla övriga Mittmedias hemsidor låg nere under torsdagskvällen från kvart över fem till ungefär halv sex. Orsaken berodde på en så kallad DDoS-attack.

– Det kan ha varit ett test och det kan eventuellt komma en ny attack under kvällen, säger Tanja Lehtola på Adeprimo, ett företag som sköter Mittmedias webbplattform.

DDoS står för Distributed Denial of Service och innebär att ett stort antal datorer deltar i en attack mot ett nätverk vilket gör att systemet överbelastas. I nuläget vet man inte var attacken kom ifrån. Enligt Tanja Lehtola hoppas man få fram mer information under morgondagen. För att förhindra en attack går det att sätta på olika filter som stänger av olika världsdelar. Det går till exempel att stänga av trafiken från Afrika, Asien eller delar av Europa.

– Men kommer det från Sverige är det betydligt svårare, säger Tanja Lehtola.

Det är inte första gången som Mittmedia utsätts för en DDoS-attack.