Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖP spekulerar om värdet på marken

Annons

ÖP har inte dementerat, och kan inte dementera att de bygger sin granskning av Östersundshems förvärv av Fältjägaren 8 AB på felaktigheter och osanningar, för då ljuger ÖP.

ÖP påstår att Östersundshem nu plötsligt tvingats visa upp nya siffror för hur bolaget värderat marken. Det är en fabrikation. ÖP har nämligen inte frågat oss efter detta, och frågor som inte ställs förblir ofta obesvarade.

Däremot har ÖP själva spekulerat i olika värden via anonyma värderare! Östersundshem har använt samma värden hela tiden.

När det gäller min roll som tidigare vd i Peabägda Fältjägaren 1-8 AB så har ÖP däremot frågat, och fått raka svar. Dock väljer ÖP konsekvent att bortse från dessa svar i sin granskning. Till exempel är det verifierat från Peabs ledning att jag inte verkade som VD för Fältjägaren i februari 2014. Trots den vetskapen framhärdar ÖP med detta argument.

Värderingen på 47 miljoner för marken norr om arenorna är helt och hållet ÖP:s egen. Tord Andnors uttalande kring området är en framtidsvision. Inte ett underlag till värdering.

Tord själv beklagar att ÖP har blandat ihop dessa begrepp. Östersundshems värdering av marken norr om arenorna var 5,2 miljoner kronor före köpet, och är det fortfarande. Det har varken pressats upp eller ned.

Östersundshem ska inte, och bör inte redovisa sina metoder, för media, när det gäller hur vi bedömer affärer och vilka exakta arbetssätt vi använder. Att göra det vore att agera mot bolagets bästa – och det är ett brott mot aktiebolagslagen.

Och så var det då vägen som går genom Jägarvallen. Vi har krävt av Peab i förhandlingen att få ta över bygget. Inte tvingats, som ÖP gör gällande. Av naturliga skäl ser vi vägen som en viktig faktor för infrastrukturen i området. En faktor vi vill ha full kontroll över.

För den som är intresserad av att veta mer om affären kring Fältjägaren 8 AB och hur den har gått till välkomnar vi allmänheten till en informationsträff på torsdag nästa vecka. Frågor uppskattas mycket!

Daniel Kindberg

vd Östersundshem

ÖP svarar direkt:

ÖP:s granskning av affären mellan Östersundshem och Peab bygger på tillgängliga fakta. Eftersom Östersundshem inte svarat på frågor om hur värderingen har gått till har vi tagit hjälp av oberoende värderare för att kunna räkna fram ett värde på området.

ÖP har aldrig påstått att värdet på marken norr om arenorna är 47 miljoner kronor. ÖP har bara visat på de stora skillnaderna i uttalanden om värdet av marken norr om arenorna som Östersundshems vd och Östersundshems styrelseordförande har gjort.

Daniel Kindberg skriver att ÖP aldrig frågat om hur värderingen är gjord. Det är inte sant. ÖP har frågat om hur värderingen är gjord, men frågan fick inget tydligt svar.

Kindberg skriver också att Östersundshem inte ska redovisa sina metoder för media när det gäller värderingsmetoder. Kanske var det därför ÖP:s frågor inte besvarades.

Linda Hedenljung

reporter

Olof Ekerlid

nyhetschef

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel