Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖP svarar

Britta Johansson-Norgren ingår i längdlandslaget och är uttagen till OS.

I artikeln berättar ÖP att hon stängts av för fusk från sina studier i idrottsvetenskap på Mittuniversitetet. Hon får utrymme att kommentera avstängningen. Hennes svar ger en mer nyanserad bild av universitetets beslut om avstängning. De visar att en sådan åtgärd kan tolkas på olika sätt.
Varför är det en relevant publicering?Jo, längdlandslaget driver sin verksamhet med stöd av bidrag och sponsorer. Vilket i sin tur innebär att verksamheten är offentlig och mycket beroende av stort genomslag i media.
Såväl sponsorskap som bidrag bygger på att mottagaren har ett högt förtroende och syns utåt som någon form av förebild i samhället.
Hur idrottens företrädare på yppersta elitnivå, här i OS-laget, agerar även vid sidan av idrotten är därför av allmänt intresse.
Däremot kan man inte enligt pressetiken som många vill göra här dra generella slutsatser av en namnpublicering. Varje fall ska bedömas för sig. Att ÖP namnger Britta Johansson Norgren betyder inte att alla som stängs av behöver namnges.


Hans Lindeberg
Chefredaktör ÖP