Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖP Svarar

Annons

Christer B Jarlås avböjer att kommentera insändaren från Hans Wiksten med hänvisning till att han utvecklade sina tankar om utställningen med NUG i tisdagens krönika.

Av frågorna som Hans Wiksten ställer kan jag intyga att signaturen NUG verkligen målat det som visas. Östersunds Konstklubb (ÖKK) har på förhand åtagit sig att återställa väggar och golv sedan utställningen är klar, alltså kan man inte säga att NUG vandaliserat lokalen, han har tvärtom målat där på ÖKK:s uppdrag och med kommunens godkännande.

På 1800-talet dömdes Vincent van Gogh och andra konstnärer ut i liknande ordalag som NUG och graffiti nu fördöms, för hundra år sedan fick Pablo Picasso och hans samtida höra samma sak om målningar som numera betingar miljonbelopp.

Smaken förändras och ingen behöver gilla det NUG gör, men i mina ögon ska ÖKK ha beröm för att man vill visa publiken i Östersund samtida konst som varit och är hett omdebatterad, det är alldeles utmärkt.

Tomas Larsson, kulturredaktör ÖP