Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖP svarar Margaretha Lindbäck

Margaretha Lindbäck har fått ut 24 miljoner i olika stödprojekt som hon drivit sedan mitten av 1990-talet. Under de sju veckor ÖP granskat hur projektmedlen använts har vi på flera olika sätt sökt henne för att göra en intervju om vad projekten resulterat i.

Margaretha Lindbäck har hela tiden avstått från att kontakta ÖP.

Nu har hon istället valt att förklara hur hon ser på projekten i ett debattinlägg. Vilket förstås är bra, även om ÖP inte har möjlighet att ställa följdfrågor, eftersom vi är angelägna om att ge en så heltäckande bild som möjligt.

På några punkter vill vi kommentera Margaretha Lindbäcks debattinlägg:

ÖP:s granskning handlar inte om det ska drivas jämställdhetsprojekt eller inte. Vi har däremot visat hur kontroll och uppföljning av hur skattepengar används i några projekt varit i det närmaste obefintlig. Margareta Lindbäck uppfattar ÖP:s artiklar som ett mediedrev. Vi menar att det är ett viktigt journalistiskt uppdrag att granska vad offentliga bidrag utnyttjas till eftersom det är en avgörande fråga för länets utveckling.

Margareta Lindbäck hänvisar till olika utvärderingar som gjorts av projekten. Utvärderingarna finns att läsa i sin helhet på op.se.

När det gäller projektet Åtigårns lokala resurscentrum så gjordes utvärderingen av en person som projektledningen valt ut. När det gäller projektet Mera reseanledningar citerar Margareta Lindbäck sig själv eftersom hon skrev slutrapporten. Hon hänvisar även till en utvärdering av projektet Jämställt näringsliv från konsultföretaget Sweco men det är ett projekt som ÖP inte skrivit om.