Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖP testar maten på Krogstråket

Under fredagen var det premiäröppning av årets Krogstråk. ÖP:s Krogpatrull besökte samtliga restauranger längs Stråket för att testa lunchen.

JANE DOE

Krogpatrullen beställer:

• Jämtlandsrätten (155 kronor)

• Lunchbuffé med haloumi (145 kronor)

Lunchbuffén är fräsch men ganska fantasilös. Det vegetariska alternativet, som är grillad haloumi, görs på beställning och är riktigt god. Jane Doe är en av favoriterna för vegetarianerna. Jämtlandsrätten är en chiligryta gjord på lokalproducerade råvaror och den är också god. På Jane Doe är det inga problem att äta sig mätt.

HOS ANDREAS

Krogpatrullen beställer:

• Dagens lunch som är oxfilépasta eller laxfilé med potatis och romsås samt sallad (99 kronor)

Tyvärr serveras inget vegetariskt alternativ under lunchtid, men personalen berättar att det förhoppningsvis kommer att ordnas inom kort då många har efterfrågat just detta. På menyn finns en vegetarisk spenat & haloumiburgare men den serveras inte förrän efter 15.00. Patrullens vegetarianer får därmed titta på när övriga äter av maten. Och de får äta gott – dagens lunch på Hos Andreas är enkel och bra husmanskost. Inga konstigheter helt enkelt.

VINBAREN

Krogpatrullen beställer:

• Stenugnsbakad pizza Margherita (en slice för 50 kronor)

• Handpillade räkor på bröd (170 kronor)

Pizzan, som är densamma som restaurangen Vezzo serverar, är fräsch. Patrullen är överens om att den är god, men den sticker inte ut på något sätt. Räkmackan är däremot något som står ut jämfört med det de tidigare fått smaka längs Krogstråket. Det märks att Vinbaren har ambitionen att höja ribban ett snäpp. Det känns lite lyxigare här. Restaurangen är dessutom den enda som serverar på porslin och med riktiga bestick, vilket förhöjer helhetsupplevelsen.

SOMMARNATT

Krogpatrullen beställer:

• Haloumiburgare (99 kronor)

• BBQ-burgare (99 kronor)

Vi behöver inte vänta på att få vår mat då burgarna redan står färdiglagade när vi beställer dem. Tyvärr väger inte snabbheten upp då båda burgarna är sega och tråkiga. Istället för det klassiska tillbehöret pommes frites serveras lättsaltade chips vilket känns annorlunda och roligt.

GRILL BY LIME

Krogpatrullen beställer:

• Grillbuffé med dagens rätt som är kolgrillad entrecote (99 kronor)

• Grillbuffé med det vegetariska alternativet quornfilé (99 kronor)

Buffén ser inbjudande ut och har ett brett utbud av sallad, såser och röror. Det finns även grillade majskolvar, potatisgratäng och panpizza. Dagens rätt som är entrecote smakar okej. Det vegetariska alternativet quornfilé kommer in lite senare, då det tillagas på beställning. Personalen meddelar att det senare i veckan dessutom kommer att finnas Tzayspett som vegetariskt alternativ. Quornfilén är saftig och har en tydlig smak av rökig bbq-sås. Tyvärr smakar flera av rörorna och potatisgratängen färdigköpt vilket drar ner helhetsupplevelsen av buffén en aning.

KAJPLATS 1

Krogpatrullen beställer:

• Dagens lunch som är entrecote samt salladsbuffé (110 kronor)

• Pulled Oumph! (sojakött) med bbq-sås, blåbärsdip och levainbröd. Salladsbuffé ingår. (199 kronor)

Den här buffén har både bredd och spets. Bland annat serveras tryffelaioli, ärtpesto, sötpotatisfries, äppelchutney, matvetesallad och coleslaw. Entrecoten som serveras till dagens lunch skärs upp på beställning – här kommer inget direkt från värmekantinen. Tyvärr finns inget luncherbjudande med vegetariskt alternativ. Vi beställer pulled Oumph! istället, och det som serveras är riktigt gott. Alla vid bordet är nöjda och kommer överens om att Kajplats 1 är en favorit på Krogstråket.

JÄMTFALD

Krogpatrullen beställer:

• Falafeltallrik ( 85 kronor)

• Shavarmatallrik med strips (85 kronor)

Falafeln på Jämtfald är väldigt god, fint upplagd och prisvärd. Det här är den bästa av de vegetariska rätterna vi ätit på Krogstråket. Shavarman gjord på kyckling är också väldigt bra och båda rätterna är bra kryddade.