Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖP testar skruvdragare

En bra skruvdragare gör inte hemmasnickaren till yrkesman, men chansen är större att jobbet kan göras snabbare och bättre. Här testar vi både billiga och lite dyrare modeller.

Rätt elverktyg är i dag minst lika viktiga för byggaren som de klassiska arbetsredskapen hammare och såg. Det gäller inte minst skruvdragaren, eftersom mycket av dagens byggnation i allt högre grad handlar om att dra skruv i allt från trall och golv till reglar och skivor.

Här gäller tesen att ju högre pris, desto smidigare format och desto bättre funktionalitet. I detta test av åtta batteridrivna skruvdragare har vi fokuserat mycket på ergonomi och hanterbarhet. Monteringsjobb, till exempel i kök och badrum, ställer högre krav på smidighet än grövre jobb som att borra och skruva reglar.

Vissa dyrare modeller är renodlade skruvdragare med fast bitshållare, de kan inte användas med vanliga runda borrar. Dock är det mycket smidigare att byta bits i en sådan maskin.