Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖP uppmärksammat internationellt

Bäst i Europa och en av de bästa i världen. ÖP och MittMedia är en av världens mest innovativa mediekoncerner när det gäller att möta de utmaningar som branschens ställs inför. För det arbetet uppmärksammades Mittmedia rejält i veckan.

Annons

För en månad sedan vann MittMedia Europapriset i Innovation med vår satsning på Framtidsverkstad och Lärmil. I tisdags kväll delades Världspriset ut ”Global Innovation Award”, detta i samband med Inma:s årliga konferens i San Fransisco.

MittMedia snuvades på förstapriset som gick till mediebolaget Fairfax i Australien, men koncernen fick väldigt mycket uppmärksamhet för det arbete som genomförs i strävan att möta de nya utmaningar som hela mediebranschen ställs inför. Det här berömmet levererade Inmas VD Earl Wilkinson när han beskrev Mittmedias arbete inför hundratals deltagare:

"MittMedia skiftade strategiskt digitalt från att vara ett hot till att bli en möjlighet. Det är bland det bästa jag sett i världen idag. Det är inte News Corporation eller Financial Times som gjort det, det är MittMedia från Sverige."

Det här kan låta snårigt för den som inte är insatt. Vi gör ett försök att förklara begreppen.

Vad är Inma?

The International News Media Association, Inma, är en världsorganisation som jobbar för att stärka medieföretag över hela världen. Inma har fokus på publik, intäkter, digital förflyttning och varumärkesarbete, deras ambition är att vara en resurs i medieföretagens förändringsarbete. Inma jobbar för att hjälpa sina medlemsföretag, i dag runt 6 000 medlemmar i 80 länder, där MittMedia är en.

Vad är Global Innovation Award?

2014 instiftade Inma tävlingen Global Innovation Award där målet är att belöna utveckling av innovativ spetskompetens inom medieföretagen. Inma vill belöna särskilt framgångsrika människor, program och processer bakom den framväxande innovationskulturen inom mediebranschen.

Fyra regionala vinnare från Amerika, Asien/Stillahavsområdet, Sydasien och Europa deltog i klampen om det slutliga priset Global Innovation Award. På plats från MittMedia var Thomas Peterssohn, Petra Bjernulf, Peter Karlsson och AnnaKarin Lith från koncernledningen.

Här intill beskriver vi vad Framtidsverkstan är, vad Lärmilen innebär och hur vi erbjuder våra läsare att lära sig använda den nya tekniken i samband med ny tidningsläsning.