Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Opalen mot 20 miljoner”

Svenske Opal Viking tog en ny stor seger i Italien i går och passerar snart 20 miljoner kronor i prissumma. Nioåringen vann enkelt Gran Premio Costa Azzurra i Turin på 1.12,8 och tjänade cirka 600 000 kronor.

Annons

– Jag hoppas att han gör det redan nästa söndag i ett lopp i Sydfrankrike, sade ägaren och tränaren Nils Enqvist till TT.

varit helt nöjd med Opal Vikings tävlade i Frankrike i vinter. Visserligen blev han femma i Prix d’Amerique och trea i Prix de France men i Criterium de Vitesse 8 mars var han blek.

– Det håller jag med om men det var ett par minusfaktorer till loppet och dom var åtgärdade nu. I dag var han ruskigt fin och det var skönt att han visade att han kunde vinna igen.

Jorma Kontio körde till ledningen i första sväng och hade sedan allt under kontroll mot ett svagt hemmalag. Nästa start blir på söndag i Grand Prix du Sud-Ouest i Beaumont du Lomagne.

Något Elitloppet blir det dock inte för ”Opalen”.

– Nej, det är helt otänkbart. Möjligen, möjligen provar vi i Lotterialoppet i Neapel i maj i stället innan vi åker hem. Han har varit borta sedan i september i fjol och behöver vila snart, avslutade Enqvist. (TT)