Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Opalen mot 20 miljoner”

Svenske Opal Viking tog en ny stor seger i Italien i går och passerar snart 20 miljoner kronor i prissumma. Nioåringen vann enkelt Gran Premio Costa Azzurra i Turin på 1.12,8 och tjänade cirka 600 000 kronor.

– Jag hoppas att han gör det redan nästa söndag i ett lopp i Sydfrankrike, sade ägaren och tränaren Nils Enqvist till TT.

varit helt nöjd med Opal Vikings tävlade i Frankrike i vinter. Visserligen blev han femma i Prix d’Amerique och trea i Prix de France men i Criterium de Vitesse 8 mars var han blek.

– Det håller jag med om men det var ett par minusfaktorer till loppet och dom var åtgärdade nu. I dag var han ruskigt fin och det var skönt att han visade att han kunde vinna igen.

Jorma Kontio körde till ledningen i första sväng och hade sedan allt under kontroll mot ett svagt hemmalag. Nästa start blir på söndag i Grand Prix du Sud-Ouest i Beaumont du Lomagne.

Något Elitloppet blir det dock inte för ”Opalen”.

– Nej, det är helt otänkbart. Möjligen, möjligen provar vi i Lotterialoppet i Neapel i maj i stället innan vi åker hem. Han har varit borta sedan i september i fjol och behöver vila snart, avslutade Enqvist. (TT)