Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ope förstärker från ÖDFF – och lockar Hallberg till come back

Ope damer gör årets värvningsklipp. Cecilia Hallberg samt fyra viktiga ÖDFF:are tar klivet in hos nykomlingen i division 1.

– Visst är det häftigt, säger Susanne Hallberg.

Opes presentation av fem nyförvärv på ett bräde är närmast sensationell. Det handlar nämligen inte om vilka spelare som helst.

1. Cecilia Hallberg gör comeback. Länets kanske bästa spelare under flera år fram till hösten 2012, då hon blev mamma, återvänder till sin moderklubb.

2. Anna Jonsson lämnar ÖDFF och återvänder till Ope efter fler år som viktig mittfältskugge. Hon blir förstås en lysande förstärkning.

3. Tove Modin Brisser har de senaste åren varit en av ÖDFF:s bästa backspelare. Med sin rutin är hon perfekt för det unga Opelaget.

4. Snabba och målfarliga yttermittfältaren Sandra Nilsson gör som Anna Jonsson; återvänder till Ope efter flera fina år i ÖDFF.

5. Lovande målvakten Ida Högberg lämnar ÖDFF efter två år.

Susanne Hallberg, ordförande i Ope dam, är förstås överförtjust.

– Vi är jätteglada. De här spelarna är en viktig del för vårt mål att hålla oss kvar i division 1 och få in en identitet i laget.

Hur viktigt är det att flera av spelarna är före detta Opeiter?

– Det är viktigt med Opehjärta och det är också något vi utgått från i vårt jobb med laget.

Cecilia Hallberg berättar att känslan för moderklubben spelat roll. Men det finns något som varit viktigare.

– John-Rune (Wikén) är nästan hela anledningen. Han har varit så suverän med sitt ledarskap och det gjorde att jag hade en otrolig nytändning i höstas, när jag tränade några gånger med Ope.

– En del av den känslan försvann när han gick bort. Just nu har jag bara en "medium-känsla", men förhoppningsvis ska det bli bättre.

Menar du verkligen att en person kan ha ett sånt starkt inflytande?

– Ja, men "Jonne" var en sån glädjespridare. Alltid glad och positiv. Han såg individen bakom spelaren, hur de mådde i livet utanför fotbollen, något man ibland glömmer bort när man jagar resultat.

– Han brydde sig verkligen om alla, tog sig tid och kunde läsa av hur spelare mådde. I dag har nog inte många tränare tid med sånt.

Hallbergs comeback kommer dock inte att bli hundraprocentig. Familjesituationen gör att hon måste vara borta ibland från både träningar och matcher.

De förutsättningarna verkar köpas rakt av i Ope.

– Tjejerna är underbara, så glada och så otroligt välkomnande. Jag tror aldrig jag har kommit till ett lag med den inställningen. Det märks att John-Rune har smittat av sig både på spelare och ledare.

Beskedet från Ope föder samtidigt en naturlig frågeställning: Håller det på att ske en maktförskjutning i länets damfotbollen?

Tidigare solklara ettan ÖDFF utmanas nu av både K/D och Ope.

– Jag vill inte prata så. Vi gör det vi är bra på och kanske sporrar det här varandra, menar Susanne Hallberg, som upplever "feel-good"-vibrationer i hela Ope.

– Det är en häftig känsla i föreningen. Spelare kommer upp underifrån och vi har dessutom inte byggt färdigt A-laget än.