Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ope kämpade vilt efter rött kort

Opes damer stod inför en av säsongens svåraste uppgifter; topplaget Täby på bortaplan.
Då fick laget – som lök på laxen – spela med en spelare mindre på plan.

Annons

Det tuffa slaget kom redan i tredje matchminuten.

Opebacken Lina Lindman var sista utespelare för Ope och krokade ihop med en Täbyanfallare. Rött kort blev påföljden.

– En olyckshändelse, men det är ändå målchansutvisning. Domaren kunde inte göra något annorlunda, säger Opetränaren Thomas Andersson.

– Så det var bara att ta fram tankemössan och försöka hitta på något ...

Trots det höll Ope ställningarna mycket bra i första halvlek. Lisa Landin kontrade in 1–0 efter att Täby träffat ribban dubbelt och Opetjejerna var sedan en stolpträff från att gå upp till 2–0.

I paus stod det 2–2 sedan Lena Lindström tryckt in Opes andra mål.

– Vi försökte ge tjejerna mod och kraft i vilan, samtidigt som vi korrigerade några grejor defensivt, säger Thomas Andersson.

Nu höll det inte hela vägen. Täby gjorde ett tredje och ett fjärde mål, och någonstans där började det märkas i benen att Opetjejerna var en spelare mindre på plan. Täby kunde rinna undan till 7–2.

– Det såg bra ut ända tills krafterna tog slut. 7–2 låter inte så bra, men prestationsmässigt när det nog det bästa vi gjort i år. Kan vi kriga på så här i varje match känns det bra, säger Thomas Andersson.

Plus för hela laginsatsen, men extra till Johanne Römo Mella som gjorde det riktigt bra som mittback.