Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ope kämpade vilt efter rött kort

Opes damer stod inför en av säsongens svåraste uppgifter; topplaget Täby på bortaplan.
Då fick laget – som lök på laxen – spela med en spelare mindre på plan.

Det tuffa slaget kom redan i tredje matchminuten.

Opebacken Lina Lindman var sista utespelare för Ope och krokade ihop med en Täbyanfallare. Rött kort blev påföljden.

– En olyckshändelse, men det är ändå målchansutvisning. Domaren kunde inte göra något annorlunda, säger Opetränaren Thomas Andersson.

– Så det var bara att ta fram tankemössan och försöka hitta på något ...

Trots det höll Ope ställningarna mycket bra i första halvlek. Lisa Landin kontrade in 1–0 efter att Täby träffat ribban dubbelt och Opetjejerna var sedan en stolpträff från att gå upp till 2–0.

I paus stod det 2–2 sedan Lena Lindström tryckt in Opes andra mål.

– Vi försökte ge tjejerna mod och kraft i vilan, samtidigt som vi korrigerade några grejor defensivt, säger Thomas Andersson.

Nu höll det inte hela vägen. Täby gjorde ett tredje och ett fjärde mål, och någonstans där började det märkas i benen att Opetjejerna var en spelare mindre på plan. Täby kunde rinna undan till 7–2.

– Det såg bra ut ända tills krafterna tog slut. 7–2 låter inte så bra, men prestationsmässigt när det nog det bästa vi gjort i år. Kan vi kriga på så här i varje match känns det bra, säger Thomas Andersson.

Plus för hela laginsatsen, men extra till Johanne Römo Mella som gjorde det riktigt bra som mittback.