Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ope kryssade på bortaplan: "Vi var närmast segern"

Ope tog halv revansch efter bottennappet mot Frösön i derbyt. 0–0 borta mot Björna var helt okej.
– Vi gjorde en helgjuten laginsats och var det något lag som skulle ha vunnit, var det vi, säger Rhonny Nilsson.

Opetränaren gjorde vissa ändringar efter bakslaget och 1–4-matchen mot Frösön. Nye Lewis Strafford flyttades upp på mittfältet och Johan Andfjäll tog hans plats som mittback.

– Johan och "Grädde" (Mathias Gradin) känner varandra bra sedan i fjol och de två gav oss trygghet där bak. De spelade jättebra.

Lewis Strafford fick i stället kampera ihop med Scott Ritchie på innermittfältet, något som föll väl ut.

– Lewis är inte ovan med att spela som defensiv mittfältare och han var nyttig för oss. Han är ganska stark fysiskt och även snabb.

Vad är du mest nöjd med?

– Inställningen och att vi höll ihop laget. Vi var mer synkroniserade än mot Frösön, då vi mest spelade en och en i andra halvlek.

Hur tänkte ni annars för att komma tillbaka efter derbyförlusten?

– Vi hade ett bra prat i veckan och vi ville hitta tillbaka till det spel som vi kan. Jag tycker att vi gjorde en helgjuten insats och vi borde ha vunnit.

Jörgen Nilsson och Petter Magnusson var närmast att spräcka nollan. Björna, å andra sidan, var dock inte långt ifrån att avgöra i slutskedet.

– De var ett fysiskt och tungt lag som flyttade upp mycket folk på hörnor och frisparkar. Vi får på ett sätt vara nöjda att vi klarade 0–0 med tanke på att det hade några farligheter i slutet.

Opes nästa match går på söndag eftermiddag, hemma mot Röbäck (på Lövsta). Det blir andra raka matchen utan viktiga mittfältaren Lars Juliusson, som är skadad.

– "Julle" har problem med en hälsena. Vi vet inte vad det är, men han hade samma trubbel i fjol, säger Rhonny Nilsson.