Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ope skola kan bli lotsverksamhet

Företaget Grytan Invest vill köpa Ope skola av Östersunds kommun för att omvandla den till lotsverksamhet för flyktingar. Det framgår av en intresseanmälan som lämnats in till kommunen.

Ope skola har blivit ett hett villebråd efter att kommunen beslutade att lägga ner den i höstas. Tidigare har Dille gård och Ope skolas vänner ansökt om att få köpa byggnaderna och starta en friskola i lokalerna.

Nu anmäler Grytan Invest sitt intresse för att köpa dem för helt andra ändamål.

Företaget, som i dagsläget driver flyktingförläggningen i Grytan, vill starta flera verksamheter på fastigheten. Gymnastiksalen vill de använda till sport och andra aktiviteter för de som bor i Grytan och skollokalerna vill de omvandla till en lotsverksamhet för att hjälpa flyktingar att etablera sig i samhället.

"Vi ligger i startgroparna att bilda ett etableringslotsföretag för de asylsökande som kommer till Grytan. Lotsverksamheten kommer till en början att vara på Grytan men vid ett övertagande av Ope skola förflyttas den dit", skriver företaget i sin förfrågan till kommunen.

I brevet står också att företaget planerar ytterligare verksamheter i lokalarena och som enligt dem kommer att generera ett antal nyanställningar, men att de i dagsläget inte vill de inte berätta vad det är.

Utifrån att skolbyggnadernas framtid fortfarande är ett öppet ärende för kommunen och det finns flera intressenter, så har kommundirektör Bengt Marsh svarat Grytan Invest att de återkommer till dem i ärendet längre fram.