Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ope skola läggs ner

Barn- och utbildningsnämndens beslut om att lägga ner Ope skola är fattat.

– Vi har beslutat att överföra skolverksamheten till Ängsmon, säger Björn Sandal (S), barn- och utbildningsnämndens ordförande, mitt i sammanträdet.

Annons

Beslutet gäller från hösten 2012 och innebär också att förskoleverksamheten vid Ope skola samordnas till skolans lokaler. Förvaltningen ska även titta på förutsättningarna med busstrafik från Ope till Ängsmon.
Men eftersom det även finns ett medborgarförslag så kommer beslutet att diskuteras i fullmäktige.
– Det kommer att tas upp i fullmäktige, antagligen i december, säger Björn Sandal.
På onsdagen hade Ope skolas vänner, bestående av föräldrar till barnen bland annat, samlats för att uppvakta nämndledamöterna.
Björn Sandal stod med de andra nämndledamöterna utanför Locknerummet i Rådhuset och svarade på frågor ställda av föräldrar och andra i Ope skolas vänner.
Efter frågestunden överlämnade Jonas Nässén från Ope skolas vänner ett medborgarförslag.
– Vi har tagit fram något som inte finns som ett alternativ utredningen, bara de brister som finns. Totalekonomiskt för hela kommunen så kommer det att löna sig utifrån friskoleperspektivet, säger Jonas Nässén och fortsätter:
– I det underlag som är framtaget för Ope skola och förskola är det bara räknat på en totalrenovering och en nybyggnation till en kostnad av drygt 20 miljoner. Vi föräldrar i Ope efterfrågar inte en helt ny skola, utan det är verksamheten som är viktig.
Ope skolas vänner försåg även nämndledamöterna med varsitt exemplar av reglementet för att understryka att beslutet borde fattas i fullmäktige och inte i nämnden.
Vi har nu genomgång utav våra handlingar och alla andra beslutpunkter.
– Nämnden måste ta ett beslut i alla fall, svarade Björn Sandal på kritiken, men lade till att fullmäktige kan ta upp nämndens beslut ändå.