Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ope upp i serieledning efter toppmatch i damtvåans seriefinal: "Vi tänker stanna där"

Med en kanoninsats vann Ope 3–0 i seriefinalen hemma på Torvallen mot Heffnersklubban. Och smet precis förbi upp i topp på damtvåan. "Vi kämpade jättebra och sprang för varandra", säger 3–0-målsskytten Sandra Nilsson.

Läs även: Målexplosion gav Ope både DM-titeln och viktiga tre poäng i damtvåan

Heffnersklubban hade imponerat i serien fram till lördagens seriefinal, med en oavgjord och i övrigt segrar – och endast ett insläppt mål . Ope, som var laget som naggat Heffnersklubban på både poäng och målnnollan, jagade dock tre poäng bakom och hade chansen att haka på genom seger.

Hemmalaget tog också kommandot direkt och fick en smakstart när Rebecca Bill satte ledningsbollen redan i 8:e minuten. Trycket fortsatte och tvåan kom välförtjänt genom Lisa Landin i 25:e.

Två mål som kom precis på det sätt som Ope tränat extra på senaste veckorna. Ope satte in bollen i djupet bakom Heffnersklubbans tidigare så täta och stabila backlinje.

– Vi visste att det skulle bli tufft, men vi har tränat mycket på instick och lyckades bra med det, säger Sandra Nilsson.

I andra halvan av första halvlek tog Heffnersklubban över lite och fick tryck på Ope, utan att skapa de riktigt heta chanserna. En taktisk förändring av Ope vände dock på steken igen, vilket syntes speciellt i andra halvlek.

– Deras starka trio på mittfältet tog över, men vi ändrade då från fyra på mitten till tre vi också, så vi spelade 4-3-3, och det blev mycket bättre. I andra tror jag inte de hade ett enda skott på mål, tjejerna jobbar oerhört bra i presspelet och det var det absolut bästa vi gjort i år, säger Opetränaren Jimmy Anjevall, som njöt på många sätt av seriefinalens utveckling.

Han bytte en hel del både i paus och under andra halvlek. Utan att det gjorde någon märkbar skillnad.

– Att vi kan variera så mycket är en styrka hos oss just nu. Och det är många spelare som gör sin bästa match i år här i dag, säger Jimmy Anjevall.

Sandra Nilsson, som skiftade från vänster mittfält till högerforward i Opes rockad, satte sedan slutresultatet 3–0 tidigt i andra. Efter fint förarbete av Evelina Linjamaa så placerade hon till sist in bollen i bortre hörnet.

Hennes tredje mål på en vecka och sjätte totalt i år tog Ope precis förbi Heffnersklubban på målskillnad. En serieledning och direktplats till ettan som Ope gärna behåller säsongen ut.

– Vi tänker stanna där. Det gäller att fortsätta så här bra och inte slappna av nu bara för att vi vann mot serieledaren, säger Sandra Nilsson, 24-åringen som gjort en fantastiskt stark comeback i år efter två års uppehåll.

– Först var jag knäskadad, sedan fick jag mitt första barn, dottern Agnes, för 6,5 månad sedan. Men jag börjar komma tillbaka nu och det känns skönt. Det har gått rätt fort egentligen, det är ju två år som jag inte spelat fotboll, säger den tidigare ÖDFF-spelaren Sandra Nilsson.

Matchfakta:

Ope–Heffnersklubban 3–0 (2–0)

Mål: 1–0 (8) Rebecca Bill, 2–0 (25) Lisa Landin, 3–0 (50) Sandra Nilsson.

Domare: Rickard Hallström

Se aktuell tabell, resultat och kommande matcher i damer div 2 mellersta Norrland här