Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ope värvar skyttekung

Ope har gjort klart med en av länets hetaste profiler. Pontus Edholm återvänder till sin moderklubb efter två år i Brunflo.

Den 22-årige anfallaren ansluter till hårdsatsande Ope med imponerande 33 mål i ryggen från de två senaste åren i division 3 mellersta Norrland.

– Det känns mycket bra och grymt inspirerande att få vara med på den här resan. Ope har verkligen kraftsamlat inför framtiden och det märks både på plan och vid sidan av, säger han till Opes hemsida.

Pontus Edholm har varit aktuell för andra klubbar och vissa trodde kanske att han skulle hamna i IFK Östersund.

– Det är alltid kul när det finns ett intresse, men jag känner att jag inte har den tiden som krävs, bland annat eftersom jag nyligen börjat på ett nytt jobb.

Han är tacksam till Brunflo för den plattform klubben gett honom.

– Det finns många i Brunflo att tacka för att det gått så bra, framförallt Adam Mattiasson.

Edholm har redan börjat att träna med Ope och han pratar gärna om den kommande säsongen.

– Min ambition är att hjälpa klubben i dess strävan att nå en högre nivå och division. Sedan hoppas jag på att få vara skadefri och därmed kunna bidra med en del poäng framåt.

Ope verkar få ett starkt lag till nästa år?

– Absolut, ingen tvekan om det. Det har sett riktigt bra ut på träningarna med många duktiga spelare. Jag är övertygad om att vi kommer kunna göra en stark säsong.

Örjan Olofsson, som tar steget från tränare till en plats i Sportkommittén, berättar om ett dagsläge som genomsyras av optimism.

– Det är ett enormt tryck av spelare. Vi är mellan 35 och 40 spelare. Det är extremt många som vill testa.

Varför har Ope blivit så poppis helt plötsligt?

– Det beror bara på hårt arbete. Vi vill göra A-laget till en attraktion både för spelare och ledare och omger oss med människor som vill något. Vi gör en massa små saker, där vi visar att vi är måna om spelarna.

Pontus Edholm är det åttonde nyförvärvet. Eller nionde, om man räknar in Karim Abdulkarim, som var skadad nästan hela fjolåret.

Ytterligare spelare behövs dock.

– Jag tror på två-tre till. Vi har tre lag nästa år, P17, division 4 och division 6. Vi behöver en stor gemensam trupp, säger Olofsson.

På förlustsidan är det ett blankt papper hittills. Rebuar Bedri och Olof Arvehed (eventuella studier utanför länet) är enda frågetecken.

Däremot ser Henrik Granberg ut att återkomma från ett trassligt fjolår. Granberg tränar för fullt.

Till sist; vad tycker du om att J/H-förbundet inte vill köra en tolvlagsserie i division 4?

– Det är synd. Jag vill också ha en renodlad A-lagsserie med B-lag enbart i femman och sexan.