Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Opes 99-lag blev distriktsmästare

Distriktsmästerskapen i futsal för pojkar och flickor födda 1999 avgjordes i Östersunds sporthall under lördagen.

Annons

Futsal är en form av inomhusfotboll som spelas med fyra utespelare, en målvakt och fria byten.

Opes flickor-15 vann i en serie där Ås IF och IFK Östersund var de två övriga lagen. I pojkkampen deltog sex lag som spelade i två grupper.

Gruppsegrarna möttes därefter i en final. Ope mönstrade en uppställning på åtta spelare fördelade med fyra födda -99 och fyra födda -00. Det innebar sannolikt en viss mån av underskattning från finalmotståndarna ÖFK:s sida.

När Ope efter en fjärdedel av matchen ledde med 7-0 så blev det inte den spännande kamp som publiken i förhand trott. Finalen slutade 12 – 3 och såväl Opes flickor-15 och pojkar-15 spelar om regionmästartiteln i Jämtkrafthallen helgen 1 respektive 2 februari.

Då avgörs även regionmästerskapen för F-17 och P-17. Även i dessa klasser är Ope distriktsmästare. Det blir många som resor från södra delen av Östersund till Ås den helgen.