Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Opes 99-lag blev distriktsmästare

Distriktsmästerskapen i futsal för pojkar och flickor födda 1999 avgjordes i Östersunds sporthall under lördagen.

Futsal är en form av inomhusfotboll som spelas med fyra utespelare, en målvakt och fria byten.

Opes flickor-15 vann i en serie där Ås IF och IFK Östersund var de två övriga lagen. I pojkkampen deltog sex lag som spelade i två grupper.

Gruppsegrarna möttes därefter i en final. Ope mönstrade en uppställning på åtta spelare fördelade med fyra födda -99 och fyra födda -00. Det innebar sannolikt en viss mån av underskattning från finalmotståndarna ÖFK:s sida.

När Ope efter en fjärdedel av matchen ledde med 7-0 så blev det inte den spännande kamp som publiken i förhand trott. Finalen slutade 12 – 3 och såväl Opes flickor-15 och pojkar-15 spelar om regionmästartiteln i Jämtkrafthallen helgen 1 respektive 2 februari.

Då avgörs även regionmästerskapen för F-17 och P-17. Även i dessa klasser är Ope distriktsmästare. Det blir många som resor från södra delen av Östersund till Ås den helgen.