Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Opevinster trots felinställt sikte

Opes F16-lag har börjat Storsjöcupen på bästa sett. Två vinster, under de inledande dagarna, trots att spelet inte varit helt hundra.
- Vi vinner matchen, men jag är inte så jättenöjd med hur vi spelar, inte hela vägen i alla fall, säger lagets tränare Mattias Eriksson efter 4-1 mot Snåsa.

Opes F16-lag kommer med en stark trupp till årets Storsjöcup. Flera av lagets spelare har provat på spel i damlaget, som spelar i division ett. Lagets första match, som spelades på tisdagen, slutade med en komfortabel 6-1 mot Meldal.

- Men där hade vi kunnat vinna med 10-15 mål egentligen, dålig skärpa i avsluten, säger Eriksson.

Under onsdagens eftermiddags-match mot Snåsa tog laget genast kommandot med en 2-0-ledning ganska tätt efter matchstart. Därefter gick spelet i lås.

- Vi rör oss för lite utan boll och vi ger varandra inte alternativ, säger Mattias Eriksson.

En reduceringsboll senare blåste domaren för halvtid och Ope kunde därmed gå till vila med en knapp uddamåls-ledning och ett haltande spel.

- Vi rättar till en del som vi tycker är fel i första halvlek i försvarspelet, som gör att de inte kan skapa några chanser, säger Eriksson.

Och visst fick det effekt, då Ope tog tag i matchen fullständigt och radade upp högkvalitativa chanser. Till sist kunde slutresultatet skrivas till 4-1, men det fanns bud på minst tre-fyra mål till, sett till de chanser laget skapade.

- Vi har ändå bra kontroll på matchen och skapar chanser, och det var många bra individuella prestationer. Men det finns lite att slipa på, konstaterar Eriksson.