Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Behåll skolorna och skär inte ned i äldreomsorgen!

/

I förslag till besparingar inför skolstarten 2010 har barn- och utbildningsnämnden pekat ut Ytteråns skola, Laxjö skola, Kaxås skola samt en av skolorna Västbygden eller Hov för eventuell nedläggning.

Annons

Skolan är en viktig förutsättning för en bygds överlevnad. I de berörda områdena finns många goda krafter, som gör betydelsefulla insatser för att stärka och utveckla sin bygd.

Bland kommunpolitiker i Krokom har det varit en vägledande princip att inte lägga ner byskolor. Fortsätt följa denna princip!

Vi som arbetar aktivt inom våra bygder gör det för att vi vill att vår del av kommunen ska utvecklas och överleva långsiktigt.

Vi vill jobba för att befolkningen i våra bygder ska öka och att våra skolor om tio år ska ha dubbelt så många elever som i dag.

Många gamla och deras anhöriga har blivit oroade av de signaler som kommit om förändringar och besparingar inom äldreomsorgen i kommunen. Enligt vår mening finns det inte utrymme för ytterligare besparingar inom dessa verksamheter.

Det annonseras om nedskärningar på mer än 11 miljoner fram till 2011. Vi tror att en sådan besparing skulle innebära en ohållbar situation i en redan hårt prövad verksamhet. Enligt personal och anhöriga är det redan nu en hårt pressad situation, där vårdpersonalen inte hinner med det mest elementära insatserna.

Därför förtroendevalda och tjänstemän i Krokoms kommun! Behåll våra skolor! Stöd oss i vår kamp för våra bygders överlevnad! Gör inte ytterligare nedskärningar inom äldreomsorgen! Våra gamla har rätt till ett anständigt liv med god omvårdnad och en trygg tillvaro på hemmet.

Värna om kommunens kärnverksamheter och lägg i stället nödvändiga besparingar på den centrala administrationen.

Vi tror det går att göra kraftiga besparingar utan att det behöver drabba våra barn och våra gamla.

 

Kurt Folkesson för Västbygdens byalag

Herje Högström för Kaxås byalag

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons