Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Debatt: Bo Bergström om Ragunda: Sanningen är ofta hård

Annons

Kommentar till ÖP:s intervju med Jonas Andersson (S), ”Vi har en välskött och förträfflig kommun” (30 december)

Kommunalrådet tycker inte om sanningen som oftast är hård.

Som oppositionspolitiker ska man vara tydlig, i annat fall skriver Socialdemokraterna om den som sin ideologi, det är den som styr kommunen. Man styr inte efter verkligheten, den vi lever i.

AfR föreslog ett ekonomiskt utskott som röstades ner, kommunalrådet lovade och tog i hand på att införa ekonomiska dialogmöten för att beslutsfattarna, politikerna i kommunstyrelsen, skulle inse följderna av ekonomiska beslut.

Normalt är det politikerna som fattar besluten och tjänstemännen som utför fattade beslut. Kommunalrådet anser att det är ideologin som styr politiken – jag tar hänsyn till verkligheten för att förstå följderna av förslag och beslut.

”Vi har en förträfflig och välskött kommun” enligt kommunalrådet. Varför då alla anmärkningar från Skolinspektionen? Pisa-rankingen visar på sämre resultat nu än tidigare.

Ett av landets högsta sjuktal, högre sjukkostnader nu än tidigare.

De senast 23 månaderna har kommunen en kostnad på 5,7 milljoner kronor för konsulter som till stor del beror på bristande ledning, styrning och uppföljning.

S har tillsatt en politiker att räta upp en förvaltning – varför, om allt är så bra? S tillsatte en extern utredare för att klara ut varför en förvaltning inte fungerar, beräknad kostnad 1,6 miljoner.

Mitt politiska bokslut visa hur kommunen fungerar. Inför senaste kommunfällmäktige blev jag uppringd och ombedd att lämna in mitt förslag om thailändska paviljongens framtid. Motionen återremitterades till kommunstyrelsen, men där togs den aldrig upp.

Kommunalrådets besked: "det är redan passerat". Hur var det med härskartekniken?

Om förslaget kommit från Stödstrumporna hade det accepterats.

Bo Bergström

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons