Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Debatt: Daniel Kindberg: Så börjar häxjakten på mig igen

/

Annons

Jaha, så börjar häxjakten igen, denna gång utan några som helst sakskäl.

När moderater påstås vilja hugga huvudet av mig, eller intrigera i hemliga Facebookgrupper om att avsätta mig som vd i Östersundhem, skakar jag bara på huvudet och går vidare.

Nu prövar vissa, utan fakta eller kunskap, att attackera mina godkända bisysslor.

P4 Jämtland: Kindbergs vd-post i ÖFK inte godkänd av Östersundshem (16 januari)

Hösten 2013 när jag rekryterades redogjorde jag för mina bisysslor och mina privata äganden. Detta stadfästes och godkändes i februari 2014 av en enig styrelse. Jag redogjorde då också att jag var i fas att avveckla vissa äganden och skulle minska mina bisysslor.

I september 2015 redogjorde jag åter för mina bisysslor och mitt privata ägande eftersom det genomförts de förändringar jag tidigare sagt. En enig styrelse uttryckte då följande i protokollet: "Styrelsen är mycket nöjd med vd:s arbete, likväl som den kontinuerliga öppenhet vd visar genom att informera styrelsen om sina aktieinnehav och styrelseuppdrag."

Jag informerade styrelseordförande Andnor, att inom ramen för mitt engagemang i Östersunds Fotbollsklubb skulle jag under bildandet av ett driftsaktiebolag i ÖFK vara vd och styrelseledamot. När bolaget var bildat och klart att användas skulle annan person ta över.

Ändringsanmälan i detta har gjorts, och jag ska fortsatt bara vara ordförande i ÖFK.

Enligt mitt anställningsavtal, paragraf 3, är det styrelseordförande i Östersundshem som godkänner detta. Frågan är alltså helt odramatisk och den har gått till helt enligt regelverken.

Denna information kan vem som helst ta del av eller läsa sig till. Vi kommer att lägga ut allt detta på Östersundshems hemsida så att alla kan läsa och se att allt gått rätt till.

Östersundshems styrelse har alltid fattat alla sina beslut i enighet.

Östersundshem bygger 300 lägenheter per år. Vi, tillsammans med andra bolag, håller nu på att bygga bort den tillväxtfientliga bostadsbristen.

LÄS ÄVEN: Tord Andnor: Styrelsen var helt enig om att direktupphandla attefallshusen (17 januari)

Östersundshem ökar hela tiden sin vinst och sitt resultat. Östersundshems avkastning ökar hela tiden. Soliditeten är hög i bolaget.

Styrelseutvärderingarna som görs varje år ger mycket höga betyg för styrelsens och framför allt styrelseordförande Andnors mycket kompetenta ledning av styrelsen.

Det finns inga som helst sakskäl att kräva någons avgång i Östersundshem, det är bara politiskt tjabbel och försök att starta valrörelse.

Men huka er nu, ni som känner er ansvariga i nämnder och förvaltningar; tänk bara vad centerpartisten Bosse Svensson ska utkräva om ni inte håller er budget! Eller vad Bosse ska rikta för avskedshot med anledning av att Östersunds kommun är stämda på 13 miljoner i tingsrätten för ishallsbygget, eller de två modulbyggena i Lit och Brunflo som upparbetat mer än 20 miljoner kronor, är halvfärdiga och inte går att använda.

Jag fasar för Bosses avgångskrav för ansvariga om saneringen och infrastrukturen av Storsjö Strand går över budget.

TV: Så kommenterar Andnor, Kindberg och Svensson oenigheten (17 januari)

Vi i Östersundshem delar inte värdegrunden där ständiga hot om avgång utan sakskäl ska få vara norm, vi tror inte på hot och ondska. Vi i Östersundshem jobbar hårt, står rakryggade och är hederliga.

Daniel Kindberg

stolt vd för Östersundshem och ordförande i Östersunds Fotbollsklubb

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons