Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Debatt: Eliasson (C): Jag blev ledsen och kränkt av Siwertssons debattartikel inför kyrkovalet

/

Annons

Upprörd, besviken och mycket ledsen och kränkt blev jag, när jag läste Christer Siwertssons debattartikel inför kyrkovalet.

Befria kyrkan från partiväldet (4 september)

De avarter som ges exempel på i artikeln är förfärliga och måste självklart på alla sätt beivras.

Jag och tusentals centerpartister har år efter år ställt upp i val till svenska kyrkans olika beslutande organ, men tydligen anses vi inte ”godkända”, därför att vi tillhör nomineringsgruppen Centerpartiet.

Vi anses inte – enligt Christer Siwertsson – ”stå för det kristna budskapet och allt vad kyrkan står för och borde stå för.”

Det är ju verkligen detta som vi demokratiskt valda centerpartister arbetar för, när vi finns med i beslutande organ och inte minst också som kyrkvärdar, i barn- och ungdomsarbetet och i allt möjligt annat frivilligarbete.

Det finns exempel på politiska partier, som kallar sin nomineringsgrupp för Borgerligt alternativ (Moderaterna), Fisk (Liberalerna), Levande kyrka (Kristdemokraterna), Visk (Vänstern i svenska kyrkan) och det är naturligtvis helt deras ensak.

Jag kommer att tänka på ett bibelord, som finns i brevet till galaterna. Där påminner Paulus församlingen om detta:” Här är ingen längre jude eller grek, slav eller fri, man eller kvinna.Alla är ni ett i Kristus Jesus.”

Vi kan ta med oss det budskapet och kanske försöka tänka så här inför vårt gemensamma ansvar och arbete för Svenska kyrkan: ”Här är ingen längre Borgerligt alternativ eller Centerpartiet, Socialdemokraterna eller Visk, Levande kyrka eller Fisk och så vidare. Alla är vi ett i Jesus Kristus."

Låt oss i gott samarbete och i glädje över att gemensamt utifrån olika utgångspunkter ta ansvar för Svenska kyrkans framtid, så att den blir en öppen folkkyrka där evangeliet står i centrum, en kyrka som ger kraft och mod till tolerans och positiv gemenskap där alla behövs. Vi behöver en sådan kyrka.

Stina Eliasson (C)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons