Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Debatt: Högre skatter drabbar jobben, Löfven!

Annons

Välkommen till företagsamma Jämtland, Stefan Lövfen!

Du har sagt att du kommer till Jämtland för att bland annat diskutera möjligheten att driva företag på mindre orter.

Jag tror att vi är överens om att jobben är en nyckelfråga för många av våra samhällsutmaningar. Jag tror också att ni vet att de flesta nya jobben skapas i små och medelstora företag.

När du tillträdde var budskapet att alla era förslag skulle syfta till att skapa fler jobb. Bra! Tänkte många företagare. Men vad hände?

Jag har i januari frågat Jämtlandsföretagen om de upplever att regeringens politik gör det lättare eller svårare för dem att driva och utveckla företag.

Hela 78 procent upplever att det blivit svårare. 75 procent tror att regeringens politik leder till färre jobb. Det är signaler som ni borde ta på allvar, i alla fall om ni menar det ni säger.

Högre skatter drabbar jobben! Entreprenörskatt, kilometerskatt, flygskatt, bankskatt, etcetera – listan på förslag till nya eller höjda skatter är lång. Påfallande ofta är det företagen som ska beskattas ytterligare.

Vilka nya jobb skapar flygskatten för Jämtland? Skapar en skatt på avstånd fler jobb i Strömsund? På vilket sätt stimulerar entreprenörsskatten att fler vågar satsa på företagande?

Vinst är bra! Är man för företagande är man för vinster. Ett företag som inte går med vinst över tid överlever inte.

Att gå med vinst medför att man kan bygga upp en buffert, vara en trygg arbetsgivare samt investera i framtiden och skapa ännu fler jobb. Det gäller alla företag. Även företagen inom välfärdssektorn.

Företagen är grunden för välfärd och välstånd! Företagen skapar nya lösningar som ger ett mer hållbart samhälle. När en företagsam människa tar risker och lyckas, skapas jobb och skatteintäkter.

Jämtland har en tradition av företagsamma människor; gör det lättare för företagen att växa och anställa. Då blir det också lättare för människor att få ett jobb!

Ola Toftegaard

regionchef Svenskt Näringsliv Jämtland

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons