Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Debatt: Jag är heligt förbannad på hur vi skattebetalare behandlas i Krokoms kommun!

Annons

Nu får Krokom kommun skärpa sig – jag är heligt förbannad på hur vi skattebetalare behandlas.

Jag kräver reducerad kommunalskatt för att jag inte får det jag betalar för. Om jag har en leverantör i mitt dagliga arbete som inte levererar det jag betalar för, då betalar jag inte fullt pris, eller så får han får ta tillbaka varan och göra om och göra rätt.

Vägnätet i Krokom är total katastrof. Det finns nästan ingen gata i hela samhället som inte är söndergrävd eller har sprickor, grushålor och vallgravar.

Ni kanske tycker att jag överdriver när jag säger vallgravar, men då ber jag er att ta bilen och åka Brovägen, nedanför vattenverkets terminal. Bli inte förvånad om bilen skrapar i backen eller att någon annan skada uppstår på bilen.

För att ta sig till Brovägen måste man åka på Aspåsvägen (från brandstationen mot Aspås) – hur bra är den vägen? För någon vecka sedan fick man krypköra på vissa ställen (mellan blomsteraffären och brandstationen) för att inte förstöra framvagnen på bilen.

Mitt krav är en 10-procentig reduktion på kommunalskatten – jag har inte fått vad jag betalar för.

Utöver detta ifrågasätter jag hur de kommunala upphandlingarna sköts, och hur de kontrolleras. Nyligen var det ett byggprojekt vid kommunhuset, och Ås skola genomgår en utbyggnad.

I stället för att till exempel handla ventilationsprodukter som tillverkas lokalt av oss på Hallströms verkstäder (den största privata arbetsgivaren i Krokom), väljer kommunen att köpa material från Skåne som måste transporteras i nästan 120 mil. Är det bra miljötänk?

Man kan kanske tänka sig att man vid upphandlingar ser det som en fördel att så stor mängd som möjligt tas från lokala producenter, inte minst med tanke på kostnad och miljö.

Mitt krav är en 10-procentig reduktion på kommunalskatten för dåliga upphandlingar och dåligt miljötänk. Jag ska inte betala dessa dåliga upphandlingar.

Håkan Sjögren

inköpschef Hallströms verkstäder

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons